Rondom de Kerk

Leiden, Leiderdorp,
Stompwijk & Zoeterwoude

Afscheid Pastoor Broeders  en bekendmaking naam van opvolgende priester  

Pastoor Broeders wordt per 1 februari a.s. pastoor van Delft en Midden-Delfland.  We willen graag als parochie afscheid nemen van pastoor Broeders in een vespers op zondag 28 januari om half vier in de Goede Herder, Zoeterwoude-Rijndijk. Aansluitend is er een receptie.

Vicaris Generaal Van Deelen heeft afgelopen vrijdag bericht gegeven over de opvolger. Hij schrijft onder andere:

“Ik kan u thans met vreugde melden dat de bisschop per 1 februari 2024 de eerwaarde heer D.S. Huntjens als parochie-vicaris in uw pastoraal team zal benoemen. Naast deze benoeming zal hij op verzoek van de bisschop een studieopdracht gaan vervullen. De omvang hiervan zat halftijds zijn, zodat zijn benoeming in uw parochie, net zoals pastoor Broeders, een half fte zal bedragen. […]” Tot zover een gedeelte uit zijn brief die als pdf bij dit bericht gevoegd is.   

Parochie-vicaris Huntjens heeft inmiddels kennis gemaakt met het parochiebestuur en het pastoraal team.”  In januari verneemt u meer over zijn ‘entree’ in de parochie. We zijn heel blij dat er een jonge priester komt om het pastoraal team te versterken, waarmee de voortgang o.a. van de pastorale zorg en de viering van de Sacramenten in onze parochie gewaarborgd zijn. 

Daan Huntjens voltooide zijn priesteropleiding aan Vronesteyn en werd priester gewijd in 2018.  Pastoor Broeders wordt dus opgevolgd door één van de studenten die hij op Vronesteyn begeleid heeft.
Meer over kapelaan Daan Huntjens:   Bisdom Rotterdam

2023 Bisdom Rotterdam – Mededeling aan parochianen over benoeming Kapelaan Huntjens

Geplaatst in: Nieuws
zaterdag, 2 december 2023 2-12-2023