Rondom de Kerk

Vanwege de coronadreiging terug naar dertig kerkgangers

We leven in roerige tijden. Na enkele maanden de Mis via livestream te hebben gevolgd, konden onze medegelovigen vanaf juni weer naar de kerk komen. De aantallen waren fors ingeperkt in verband met de 1,5 meter-regel; tot 1/8 of zelfs 1/10 van wat onder normale omstandigheden mogelijk is, bijvoorbeeld 100 in een kerk voor meer dan 850 mensen. Er was dus geen sprake van een ‘uitzonderingspositie’ vergeleken met de rest van de samenleving.

Met veel zorg waren de kerken corona-proof gemaakt en iedereen werkte goed mee. Samenzang werd beslist niet gedaan, des te opbeurender klonken de stemmen van enkele zangers en natuurlijk het orgel. Nu de afgelopen weken het aantal besmettingen weer snel oploopt gelden overal extra maatregelen en ook wij schalen af! Iedereen moet inleveren, zo ook de kerken. We gaan dus nog verder terug dan wat we al deden.

De bisschoppen van Nederland vragen nu om zo snel als mogelijk terug te schalen naar maximaal 30. Het is een beroep op het gezonde verstand én op solidariteit met andere organisaties en ondernemingen die ook moeten afschalen. Vanwege de korte tijd wordt dit weekeinde een overgangsweekeind, om de afschaling re realiseren. Verder wordt het dragen van mondkapjes dringend geadviseerd.

Zowel voor de afgelopen maar zeker voor de komende weken geldt: wanneer iemand tijdens een viering binnenkomt zal de eerst indruk zijn: “Wat leeg …!” De aanwezigen zitten immers netjes uit elkaar in soms heel grote kerkgebouwen en dan is ook in één blik duidelijk: het is hier veilig.

We blijven bidden dat de situatie snel de goede kant uitgaat en blijven samen voorzichtig.

Namens het parochiebestuur

Christophe Sevenster, communicatie

06-48535896

bijlage: bericht van de bisschoppen van 9 oktober laat in de avond bericht bisschoppen 9-10-20

Geplaatst in: Nieuws
zaterdag, 10 oktober 2020 10-10-2020
Bekijk ook onze andere adverteerders.