Rondom de Kerk

Leiden, Leiderdorp,
Stompwijk & Zoeterwoude

Nacht van de Vluchteling

De ’Nacht van de Vluchteling is een jaarlijks terugkerend evenement om geld in te zamelen voor de Stichting Vluchteling. Zie Nacht van de Vluchteling Flyer

Stichting Vluchteling biedt als noodhulporganisatie wereldwijd hulp aan vluchtelingen en ontheemden.  Het aantal mensen dat op de vlucht is voor oorlog, geweld en onderdrukking is het hoogste aantal ooit; 82,4 miljoen mannen, vrouwen en kinderen; 1 op de 100 mensen wereldwijd is op de vlucht.

We willen deelnemen aan de Nacht van de Vluchteling met een team van onze parochie en kiezen voor de wandeling met start en finish in Den Haag; een wandeling van 40 kilometer, die start op zaterdagavond 18 juni om 24:00 uur.

We noemen ons team ‘Laudato Sí, naar de gelijknamige encycliek van Paus Franciscus over de zorg voor de Schepping en de Schepselen. De Paus:  “Met hun leven op het spel, op de vlucht voor oorlog, vervolging, natuurrampen, gewetenloze handel, weggerukt uit hun gemeenschappen van herkomst, moeten vluchtelingen worden verwelkomd, beschermd, ondersteund en geïntegreerd”.

Het principe van de Nacht van de Vluchteling is als volgt: wandelaars melden zich aan (individueel of als lid van een team, in ons geval dus als lid van team Laudato Si). Op de website van de Nacht van de Vluchteling heeft ons team, een eigen pagina. Na aanmelding  kun je aan de slag met het werven van donaties (streefbedrag is minimaal €250,00 per deelnemer). Donaties gaan rechtstreeks naar de bankrekening van de Stichting Vluchteling (heeft ANBI-status).

Het is belangrijk dat men niet te lang wacht met aanmelden als wandelaar van team ‘Laudato Sí’, want het aantal deelnemers is niet onbeperkt. Na te zijn aangemeld kan men meteen beginnen met het werven van donateurs. Vanuit de Stichting Vluchteling worden ideeën aangedragen om donaties te werven, m.n. via social media.

De voorbereiding van deze actie is in handen van Jan Akerboom, (Lam Gods) en pastoraal werker Marlène Falke; zij kunnen bij nog wel wat versterking gebruiken. Dus zin om mee te organiseren? Neem dan contact op janakerboom@casema.nl  

Geplaatst in: Nieuws
maandag, 2 mei 2022 2-5-2022