Rondom de Kerk

Kerkmuziekdag 6 oktober

6 oktober 2018 is de Vierde Leidse kerkmuziekdag. Het thema voor deze dag is Longing for Light / Verlangen naar Licht. De deelnemers maken kennis met de enorme rijkdom en diversiteit van de Engelse kerkmuziek: van de unieke Engelse manier van psalmen zingen tot swingende gospelmuziek.

Net als de drie voorgaande edities is de Leidse kerkmuziekdag een interactieve dag waarbij de deelnemers zo veel mogelijk zelf actief bezig zijn. Actief luisteren, maar vooral ook veel zelf zingen, met als doel de emotie van tekst en muziek beter te doorvoelen. De organisatie zoekt daarbij naar nieuwe wegen om kerkmuziek te beleven, wat tot een bijzonder en afwisselend programma leidt.

Er is een gezamenlijk ochtend- en middagprogramma, onderbroken door drie parallelle workshops. De dag eindigt om 16.00 uur met een Evensong, die ook voor niet-deelnemers toegankelijk is.

Van 10.00 (inloop) tot 16.30 uur. Kerkelijk Centrum De Regenboog, Watermolen 1 in Leiden. Meer informatie en aanmelden: www.leidsekerkmuziekdag.com

Geplaatst in: Nieuws
zondag, 30 september 2018 30-9-2018
Bekijk ook onze andere adverteerders.