Rondom de Kerk

Heilig Vormsel 2021

De voorbereidingen voor het H. Vormsel in de parochie gaan beginnen.

Na de Sacramenten van het Doopsel – kind van God de Vader – en de Eerste Heilige Communie – ontmoeting met de Zoon, Jezus Christus –  is het Vormsel de derde stap, de vervulling met de Heilige Geest.

De voorbereidingen voor het H. Vormsel gaan nog wel steeds even anders dan we gewend waren, maar we gaan hier toch mee beginnen. Opgave voor Leiden graag vóór 25 mei 2021.

Kinderen vanaf groep 8 kunnen meedoen, dus ook uit de brugklas en verder. Misschien zijn er kinderen die door omstandigheden vorig jaar niet hebben meegedaan. Ook zij zijn van harte welkom.

We plannen (voor Leiden) vier en (voor Leiderdorp, Zoeterwoude en Stompwijk) drie voorbereidingsbijeenkomsten vóór de zomer en vier ná de zomer. Bij de voorbereidingen houden we natuurlijk alle coronaregels in acht!

Vóór de zomer gaat het om:
voor vormelingen uit Leiden op de donderdagen 27 mei, 3, 17 en 24 juni, steeds 19.00 – 20.00 uur in de Petruszaal, Lammenschansweg 40A, links van de Sint Petruskerk;

– voor vormelingen uit Leiderdorp, Zoeterwoude en Stompwijk op de maandagen 7 en 21 juni en 5 juli. Plaats en tijd worden nog bekend gemaakt.

Na de zomer volgen dan voor vormelingen uit de hele parochie een “Are you ready”-dag, nog drie bijeenkomsten en een oefenavond. De Vormselplechtigheid zal op zaterdag 30 oktober 2021 plaatsvinden. We hopen dat de kinderen echt alle bijeenkomsten mee kunnen doen en dat de ouders ook regelmatig op zondag naar de kerk komen.

Opgave is mogelijk via het speciale formulier (zie hieronder), graag vóór 25 mei voor de Leidse vormelingen
Kosten voor het hele traject zijn € 35. Dit bedrag is onder andere bestemd voor de materialen, de Are-you-ready-dag en foto- en filmopnames. Mochten de kosten een bezwaar zijn, neem dan contact met ons op.

Als Word-document: OPGAVEFORMULIER HEILIG VORMSEL – 2021

Als PDF-document: OPGAVEFORMULIER HEILIG VORMSEL – 2021

Ouders van de deelnemende tieners worden uitgenodigd voor een avond via Zoom op maandag 14 juni, 20.00 – 21.00 uur.
Na de opgave krijgen de ouders t.z.t. hiervoor een link doorgemaild. Dan geven we het overzicht van het verdere traject in september – oktober door.

Wij hopen op een goede voorbereiding voor de tieners en we gaan zeker een mooie Vormselplechtigheid vieren.

Voor vragen neem gerust contact op met Sylvia (sylvia3koningen@gmail.com).

Hartelijke groet,

pastoor Broeders, pastoor Smith en Sylvia Maenhout

 

Geplaatst in: Nieuws
vrijdag, 14 mei 2021 14-5-2021
Bekijk ook onze andere adverteerders.