Rondom de Kerk

Expositie ‘Vergezichten’ in de Marekerk

Op zaterdag 5 mei om 13.30 uur start in de Marekerk in Leiden de tentoonstelling ‘Vergezichten’. De expositie bestaat uit drie series schilderijen van Otto de Bruijne.

Op 5 mei kunt u ook deelnemen aan een rondleiding door Otto de Bruijne. Die begint om 14.00 uur beginnen.

U kunt de expositie elke zaterdagmiddag tot en met 30 juni gratis bekijken tot 16.30 uur.

 

De schilderijen zijn onderverdeeld in drie series over verschillende onderwerpen.

1.Panorama Openbaring: vier panelen over het gelijknamige Bijbelboek. De kunstenaar liet zich hierbij inspireren door de Catalaanse kunstenaar Juan Miro en de Israëlische kunstenaar Mordechai Ardon. Het werk is deels abstract en kenmerkt zich door grote bogen zowel als kleine pictogrammen en heeft zowel felle als lichte kleuren.

2.De zeven laatste woorden van Christus: de kunstenaar schilderde deze werken voor een speciale uitvoering van de gelijknamige compositie voor piano van Joseph Haydn. In deze schilderijen ziet u heldere kleuren en delen van kruisbalken.

3.Acht nachtgezichten van de Profeet Zacharia over het herstel van Jeruzalem: deze doeken vormen één geheel. Onderin is de stad Jerusalem te zien, boven het nachtgezicht.

Otto de Bruijne

De schilder is theoloog en beeldend kunstenaar. Hij werd geboren in Drachten in 1949. Otto is bekend als televisie presentator van de Evangelische Omroep. Hij werkte lange tijd in de hulporganisatie TEAR, eerst in Nederland en later in Afrika. Hij spreekt, schrijft, schildert, en is verhalenverteller. Als beeldend kunstenaar is hij autodidact.

Geplaatst in: Nieuws
vrijdag, 4 mei 2018 4-5-2018
Bekijk ook onze andere adverteerders.