Rondom de Kerk

Wij kunnen racisme niet tolereren

Het ligt aan de basis van het katholieke geloof dat God de mensen, alle mensen, geschapen heeft naar Zijn evenbeeld. Wij zijn allen gelijkwaardige kinderen van God. Het is mooi dat deze kernuitspraak van de joods-christelijke traditie zich de afgelopen millennia over de wereld heeft kunnen waarmaken. Het is betreurenswaardig dat dit besef toch nog steeds niet overal is doorgedrongen.

Paus Franciscus liet vorige week weten dat wij racisme op geen enkele manier kunnen tolereren en hij riep dan ook op “de heiligheid van het menselijk leven te verdedigen”. Ook veroordeelde hij geweld en riep hij op te bidden voor verzoening, vrede en gerechtigheid.

De afgelopen weken zagen wij ze over de hele wereld plaatsvinden: protestacties tegen racisme, onder het motto “Black Lives Matter”. Ook in Leiden is er aanstaande zondag een demonstratie, waarbij maximaal 1000 mensen op vreedzame wijze hun stem tegen discriminatie kunnen laten horen. Uiteraard met inachtneming van 1,5 meter afstand van elkaar. Aanmelden is niet meer mogelijk, VOL=VOL. De Leidse Raad van Kerken steunt dit initiatief van harte en doet mee aan de organisatie, net als de Leidse moskeeën en tal van maatschappelijke organisaties.

Geplaatst in: Nieuws
donderdag, 11 juni 2020 11-6-2020
Bekijk ook onze andere adverteerders.