Rondom de Kerk

7 oktober Leidse kerkmuziekdag

7 oktober 2017 is de derde Leidse kerkmuziekdag. Het is dit jaar 500 jaar geleden dat Maarten Luther volgens de overleveringen zijn 95 stellingen aan de deur van de Slotkerk in Wittenberg ophing. Luther zette daarmee tal van veranderingen in gang. Hij was bijvoorbeeld een groot voorstander van het zingen in de kerk in de eigen taal en niet meer (alleen) in het Latijn. Hij maakte daarmee kerkmuziek toegankelijk voor een groter publiek. Het thema voor de derde Leidse kerkmuziekdag is daarvan afgeleid: ‘Zingen in je eigen taal’.

Leidse kerkmuziekdag is een interactieve dag waarbij de deelnemers zo veel mogelijk zelf actief bezig zijn. Actief luisteren, maar vooral ook veel zelf zingen, met als doel de emotie van tekst en muziek beter te doorvoelen. De organisatie zoekt daarbij naar nieuwe wegen om kerkmuziek te beleven, wat tot een bijzonder en afwisselend programma leidt.
Er is een gezamenlijk ochtend- en middagprogramma, onderbroken door drie parallelle workshops. De dag eindigt om 16.00 uur met een Vesper, die ook voor niet-deelnemers toegankelijk is.

Van 10.00 (inloop) tot 16.30 uur. Lutherse kerk, Hooglandse Kerkgracht 26 in Leiden. Meer informatie en aanmelden: www.leidsekerkmuziekdag.com.

Geplaatst in: Nieuws
donderdag, 28 september 2017 28-9-2017
Bekijk ook onze andere adverteerders.