Rondom de Kerk

De Bakkerij

Diaconaal Centrum De Bakkerij is een complex van gebouwen tussen de Oude Rijn en de Haarlemmerstraat in Leiden, van oudsher een plek voor hulp en dienstverlening van de kerken.

Namen als Barbarakapel, Huiszittenhuis, Soephuis, Turfzaal, Goemoerskamer, Armenbakkerij en Graanpakhuizen herinneren aan de functie die het complex eeuwenlang had in de stedelijke armenzorg. Het complex is sinds 1985 een diaconaal centrum, waar de diaconieën van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk van Leiden vanaf 1992 samenwerkten. Beide diaconieën fuseerden in oktober 2006 tot Diaconie Protestantse gemeente Leiden.

Sinds begin 2007 heeft ook de RK Diaconaal Werker, Ton Snepvangers, in de Bakkerij zijn uitvalsbasis. Ter plekke en elders initieert, coördineert en begeleidt hij diaconale activiteiten in de samenwerkende Leidse parochies. Sinds september 2010 is hij ook coordinator van De Bakkerij.

Op 17 november 2010 hebben de Protestantse en de RK Diaconie een overeenkomst getekend om nog intensiever te gaan samenwerken (zie foto).

tel. 071 – 5144965
e-mail: tonsnepvangers@debakkerijleiden.nl

Meer informatie  over de Bakkerij en de vele instanties die er wonen: www.debakkerijleiden.nl.

Laatst aangepast op: woensdag, 20 september 2017 20-9-2017